Ψυχοθεραπεία μέσω Skype

 

Κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι να καταστήσουμε τις ψυχολογικές υπηρεσίες προσβάσιμες σε όσο το δυνατό μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Για ανθρώπους που μένουν σε απομακρυσμένες ή απομονωμένες περιοχές της χώρας ή μένουν στο εξωτερικό ή έχουν κάποια δυσκολία στη μετακίνηση, η εταιρεία ψυχολογικών υπηρεσιών άερτον παρέχει τη δυνατότητα συνεδριών online, με έμπειρους και καταρτισμένους θεραπευτές.

 

 

Τι είναι και πώς λειτουργεί

 

Εκτός από το παραδοσιακό ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο της συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο στο γραφείο του θεραπευτή, η εξέλιξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να βοηθήσουμε ανθρώπους για τους οποίους η επίσκεψη στο γραφείο του ψυχολόγου είναι δύσκολη. Μέσω του προγράμματος Skype μπορούμε να κάνουμε τη συνεδρία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, online.

Τα οφέλη που μπορεί να παρέχει η online ψυχοθεραπεία είναι τα ίδια με αυτά της παραδοσιακής, πρόσωπο με πρόσωπο ψυχοθεραπείας: η αίσθηση της διαρκούς  υποστήριξης, της πλήρους αποδοχής και βαθιάς κατανόησης.

Η κλινική μας εμπειρία επιβεβαιώνει τα ερευνητικά δεδομένα: η ψυχοθεραπεία μέσω Skype αναγνωρίζεται διεθνώς ως έγκυρος και αξιόπιστος τρόπος διεξαγωγής θεραπείας, εξίσου αποτελεσματικός με την πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρία.

 

 

Σεβασμός και εμπιστευτικότητα

 

 

Όπως σε κάθε ψυχοθεραπεία, προκειμένου να υπάρχουν ικανοποιητικά θεραπευτικά αποτελέσματα, ο θεραπευόμενος αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό στη μοναδικότητά του και την ιδιαιτερότητα του αιτήματός του. Έχει την αμέριστη προσοχή και το ενδιαφέρον του θεραπευτή κατά τη διάρκεια της online συνεδρίας και το περιεχόμενο της συνεδρίας υπόκειται στο θεραπευτικό απόρρητο, είναι δηλαδή απολύτως εμπιστευτικό.

Ο θεραπευόμενος από τη μεριά του διατηρεί την ευθύνη της εξασφάλισης κατάλληλων συνθηκών για τη διεξαγωγή της θεραπείας στον χώρο του (ιδιωτικότητα, ελαχιστοποίηση των εξωτερικών ερεθισμάτων που θα μπορούσαν να διακόψουν ή να παρεμποδίσουν τη συνεδρία).

 

 

Οι στόχοι

 

Τους στόχους της ψυχοθεραπευτικής πορείας τους θέτουν μαζί ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο, σαν δύο ταξιδιώτες που θέτουν μαζί τον προορισμό του ταξιδιού. Συχνά η ψυχοθεραπεία παρομοιάζεται με ένα ταξίδι: ο θεραπευόμενος είναι ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη να κάνει μια εσωτερική διαδρομή, στα ψυχικά του αποθέματα, στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του, στο παρελθόν του, προκειμένου να καταλάβει τι του συμβαίνει και τον δυσκολεύει, ώστε να ζήσει το παρόν και το μέλλον του όπως το θέλει και το οραματίζεται. Ο θεραπευτής είναι ένας καλός, έμπειρος συνοδοιπόρος. Το μονοπάτι που διανύουν οι δύο είναι μοναδικό.

 

 

Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος να αναζητήσει ψυχοθεραπεία

 

Μπορεί κάποιος να εμφανίζει κάποιο συγκεκριμένο ψυχικό σύμπτωμα (φοβίες, άγχος, κρίση πανικού, κατάθλιψη) ή να αντιμετωπίζει κάποια δύσκολη προσωπική συγκυρία (χωρισμός, πένθος ή άλλη απώλεια, προβλήματα στο ζευγάρι, δυσκολίες στις σχέσεις με τα παιδιά, κ.ά.) με έντονη συναισθηματική φόρτιση ή σύγχυση. Πολλοί άνθρωποι επίσης αναζητούν ψυχοθεραπευτική υποστήριξη για θέματα αυτοπεποίθησης, αυτοβελτίωσης ή αναζήτησης νοήματος.

 

 

Για ποιους λόγους να αναζητήσει κάποιος ψυχοθεραπεία μέσω Skype

 

  • Μπορεί να μένει σε απομακρυσμένη ή απομονωμένη περιοχή της χώρας. Η πρόσβαση στον ψυχοθεραπευτή γίνεται εύκολη και χωρίς επιπλέον κόστος.
  • Μπορεί να μένει στο εξωτερικό αλλά να θέλει να επικοινωνεί με τον θεραπευτή ή τη θεραπεύτριά του στη γλώσσα του.
  • Μπορεί για λόγους υγείας να έχει προβλήματα στη μετακίνηση.

Ζητήστε βοήθεια για κάτι που σας δυσκολεύει, μην απομονώνεστε, καθότι οι ψυχικές δυσκολίες μετατρέπονται σε χρόνια προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

 

Για να ενημερωθείτε για την ψυχοθεραπεία μέσω Skype και να κλείσετε ραντεβού, καλέστε στο 2107229567 (10 π.μ. – 4 μ.μ.) ή στείλτε μας email στο info@aerton.gr.

Έλα στην ομάδα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν για λεπτομέρειες και διευκρινήσεις.

inps